Начин на приготвяне
Замесваме тесто, което оставяме на топло да удвои обема си. Разделяме го на шест топки, четири от топките разточваме на обли кори, мажем с масло без последната, като ги слагаме една върху друга. Режем ги на осем само в центъра.
От всяко листо хващаме единия слой кора и премятаме назад като го подвиваме отдолу. Другата топка тесто слагаме по средата. От четвъртата топка разточваме кора, режем с валяк за тесто.
Замесваме тесто за декорация една част оцветяваме със сладкарска боя и оформяме розите и цветчетата от другата изрязваме надписите и изсушаваме на 40 градуса в фурната, след което надписваме.
Оставяме питката да втасва, след което я мажем с жълтък, поръсваме семена и подреждаме розите, които сме оформили.
Печем в загрята фурна и към края на печенето вадим питката и поставяме надписите, като ги мажем леко с белтък, за да се залепят. Връщаме питката, за да се доизпече.
Коментари