Погача Короната на готвачката

Погача Короната на готвачката

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
5k
6
21/09/2016
"Изпод сръчните ръце на готвачката са излезли такива вкусотии, че тя наистина заслужава корона"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 020
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете млякото и водата. Добавете захарта и маята. Оставете за десетина минути да се активира.

Пресейте брашното и към него добавете солта, разтопеното масло, белтъка от яйцето и маята. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса и го разделете на 9 части.

Сложете една купичка за крем карамел с дъното нагоре в намаслена тава. Една част от тестото разточете и сложете върху купичката. Останалите 8 части наредете по края на тавата (хубаво е да е по-дълбока).

С нож нарежете тестото върху купичката на 8 триъгълника. Всеки триъгълник обръщате върху всяка топка тесто. Изваждате купичката и оставяте питата да втаса. Намажете я с жълтък, разбит с малко мляко.

Поръсете със семена по желание. Печете на 200 градуса около 35 минути или до готовност.

Източник: Бг Мама-Лабрекс

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар