Начин на приготвяне
Първо пригответе плънката. Запържете лука и каймата. Добавете нарязаните на кубчета картофи.
Налейте вода и оставете да къкри, докато се изпари и картофите омекнат. Накрая добавете подправките. Оставете да се охлади напълно.
Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко. Пресейте брашното със солта и направете кладенче.
Изсипете маята, киселото мляко, олиото и леко разбитите яйца.
Замесете меко и еластично тестото. Оставете да се отпусне за 1 час.
Разделете тестото на три - 1 голяма, 1 средна и 1 малка част. Разточете голямата, намажете с олио. Отгоре сложете средната част, също разточена. Разпределете плънката и наредете парчета топено сирене (виж снимките).
Загърнете внимателно тестото върху плънката. След това загърнете и останалото тесто (виж снимките), а отгоре покрийте с малката част от тестото.
Оставете тутманика да се отпусне за 15-20 минути.
Намажете с разбито яйце и печете на 200 градуса за около 40 минути. Извадете, намажете с масло и завийте с чиста кърпа.
Тутманикът с кайма, картофи и топено сирене е много вкусен.