Сусамени гевречета

Ro ZiRo Zi
Новак
3318485202
Сусамени гевречета5 / 5
28/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Топли сусамени гевречета пригответе, на всяко дете по едно дадете и много усмивки и целувки получете"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл топла
  • мая - 1 пакет суха
  • захар - 1 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 600 г
  • За овалване на гевречетата
  • сусам
  • белтъци - 1 бр. разбит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко и гладко тесто, което се оставя да втаса на топло. След това го разделете на 12 топки, всяка от които е с тегло около 100 г.

Разделете всяка топка на 2 част и от тях оформете 2 фитила. Усучете фитилите и притиснете краищата им.

Така оформеното геврече се потапя в разбития белтък и след това в сусам. По желание може да използвате друг вид семена или в сладък сироп – преценката е ваша.

Подредете гевречетата в покрита с домакинска хартия тава. Изчакайте да втасат отново, сложете във фурната, включете я на 170 градуса и печете до хубав загар.

Готовите гевречета се ръсят със студена вода и се покриват с кърпа за кратко, за да останат меки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много ми харесва, че са поръсени с много много сусам. не просто за украса, за да може реално да му усетиш вкуса.
18.11.2019 23:36