Начин на приготвяне
Брашното се пресява в дълбока купа. В пресятото брашно се прави кладенче. В него на начупва маята и се залива със хладкото прясно мляко.
Добавят се и останалите продукти. Като единия жълтък се остава за помазването на питата. Замесва се меко тесто. Полученото тесто се помазва със малко олио. Оставя се на топло , завито със кърпа за около половин час, за да втаса.
Готовото тесто се разделя на три топки. Всяка една от тях се разточва на кръг. Трите кръга се слагат в помазана с олио и набрашнена тава. Слагат се един върху друг. В средата на тестото се слага една чаша или купа. И се режат девет триъгълника.
Купата или чашата не позволяват се среже до средата. Във всеки един от деветте триъгълника се прави дупка. През нея се прекарват от долу нагоре двата края на триъгълника.
След това се завиват леко отдолу. Питата се намазва с жълтъка, малко олио и вода. Оставя се настрани да втаса за около 20-30 минути. Отгоре се слага украсата, която е направена от брашно, сол и вода. Затова остава бяла. Тя не се помазва.