Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета на тиган с лук

Пилешки дробчета на тиган с лук

редакция:
Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пилешки дробчета на тиган с лук
Снимка: Н.Акифова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сочни дробчета с много лук - така си представяме идеалното мезе в приятна компания"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1.2 кг
  • лук - 3 глави стар
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се слагат в тиган с олио. Олиото не трябва да е сгорещено. Най-добре е тиганът да е с незалепващо покритие.

Първоначално се слага капак на тигана, за да се задушат за 20 минути, след което се маха тиганът и се пържат. Пържат се 15 минути, след което се вадят от тигана и се посоляват.

Лукът се нарязва и се слага след дробчетата в тигана с горещата мазнина. Не се долива нова мазнина.

Лукът се пържи 10 минути, след което се слага върху дробчетата, посолява се и биреното мезе се поръсва с черен пипер.

Пилешките дробчета на тиган с лук са много вкусни.

Виж също как се правят дробчета на фурна или превъзходен домашен пастет от дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
40
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Браво рецептата е ...много вкусна ще я повторя обезателно!
28.12.2023 20:31
Анонимен
Анонимен
Няма как да ги пържиш в тигата, след като махнеш тигана.
01.12.2023 17:41
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
тесе правят алангре
05.04.2023 15:15
Анонимен
Анонимен
20 минути за дроб не звучи добре
06.03.2023 18:53
6
Анонимен
Анонимен
кога се слага сол
02.05.2022 11:03
станимира караджова
станимира караджова
Любими!
12.02.2020 09:53