Начин на приготвяне
Първо маята се разтваря заедно със захарта в част от топлото прясно мляко. След като шупне се добавя в брашното заедно с олиото, останалото прясно мляко, солта, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката.
Замесва се средно меко тесто и се оставя да удвои обема си покрито с фолио. Разделя се на три топки. Всяка се разточва на кръгла кора и се намазва с масло. Нареждат се корите една върху друга, като последната не се намазва.
С нож се нарязва на 16 триъгълника. После получените триъгълници два по два се слепват, като се поставят един върху друг и се завиват на една страна. Оставя се питката да си почине 20 минути.
Намазва се питката с разбит жълтък с една лъжица олио, поръсват се семена.
Печем питката в умерена фурна 170 градуса до готовност. Изважда се и намазваме с малко масло за мека коричка, после се начупва и поднася на трапезата.