Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички.
Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват).
Саламурата се приготвя, като всички съставки се заваряват на котлона и още както е вряла се заливат зеленчуците.
Добавят се бахарът и черният пипер. Обърква се много добре.Пълни се в буркани (може и кутии) .Долива се останалата саламура върху тях и съдовете се затварят добре за да не се разлее саламурата при обръщането.
Съхранява се в хладилник. Всеки ден се обръщат бурканите (кутиите) по 2 пъти. На 3 ден е готова за консумация. Аз не дочаках 3-ия ден :)