Леща с ароматни подправки

24/09/2016
Bistra Ivanova
отBistra IvanovaНовак3542
"Ароматна леща, която няма да пропуснем да опитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 534
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се изчиства, измива и накисва в студена вода за около 2 часа.

В дълбока тенджера се добавя олиото да загрее малко и в него се запържва червеният пипер. Лукът и морковът се настъргват, чесънът се нарязва на дребно и се задушават в олиото с червения пипер.

Добавя се лещата и се доливат 3-4 ч.ч. вода. Оставя се да се вари около 20-25 мин. (Лещата трябва да се вари без сол, тъй като ще се забави процеса на варене, солта се добавя после.)

След това се добавят настърганите домати и нарязаната на дребни кубчета чушка. Добавят се подправките и се разбърква добре. Ако има нужда се добавя още вода.

Оставя се още да се вари. Добавя се солта и размито с вода брашно (2 с.л.). Сервира се с поръсен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар