Начин на приготвяне
Лещата се изчиства, измива и накисва в студена вода за около 2 часа.
В дълбока тенджера се добавя олиото да загрее малко и в него се запържва червеният пипер. Лукът и морковът се настъргват, чесънът се нарязва на дребно и се задушават в олиото с червения пипер.
Добавя се лещата и се доливат 3-4 ч.ч. вода. Оставя се да се вари около 20-25 мин. (лещата трябва да се вари без сол, тъй като ще се забави процеса на варене, солта се добавя после).
След това се добавят настърганите домати и нарязаната на дребни кубчета чушка. Добавят се подправките и се разбърква добре. Ако има нужда се добавя още вода.
Оставя се още да се вари. Добавя се солта и размито с вода брашно (2 с.л.).
Супата от леща се сервира с поръсен магданоз.
Лещата с ароматни подправки е готова.
Коментари