Оризови кюфтета с печени картофи

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър162811497
27/09/2016
"Никога не заставайте между гладен вегетарианец и тези вкусни оризови кюфтенца "
Приготвяне80 мин.
Готвене70 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се залива с вода. Оставя се да се кисне 2 часа. Изплаква се отново и се отцежда от течността. Задушава се на тих огън с малко зехтин заедно с нарязаната на дребни кубченца тиквичка.

Когато продуктите променят цвета си и омекнат добре, сместа се снема от огъня. Оставя се да изстине добре и се овкусява с подправки. След това от тях се оформят кюфтенца, които се овалват в панировка и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 200 градуса около 20-30 минути. След това ги изваждаме и ги оставяме да се охладят.

Докато това стане, се заемаме с гарнитурата. За целта измиваме картофите на течаща вода, като ги изчеткваме добре. След това ги нарязваме на шайби, без да ги белим, и ги разпределяме върху хартия за печене в тавичка. Поръсваме ги със зехтин и подправки. Печем в загрята на 200 градуса фурна около 40 минути. С тях гарнираме охладените кюфтенца.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар