Сьомга със спанак

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697208
07/12/2011
"Нежен вкус - изискано ястие, създадено да носи наслада и да впечатлява "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 486
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сьомга - около 700 - 800 г филета без кожа
  • спанак - 300 г пресен
  • вино - 50 мл
  • сайдер - 1/2 ч.ч. ябълков
  • мед - 1 с.л. пълна
  • мазнина - 2 с.л. зехтин и 1 с.л. масло
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 2 броя, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сайдера и меда в съд на котлона, докато заврат и течността се редуцира наполовина. Наредете парчетата сьомга в тава, предварително посолени и поръсени с черен пипер и ги залейте с топлата марината. Оставете да престоят така за 10 минути.

Загрейте зехтина в голям тиган и сложете сьомгата да се запържи, като я мажете с маринатата от двете страни, за да се карамелизира.

В друг съд разтопете маслото и сложете почистения и нарязан спанак да се запържи. Овкусете го със сол, черен пипер и долейте виното. Махнете от котлона щом спанакът намали обема си.

Поднесете част от спанака в чиния като канапе, а отгоре сложете филе сьомга. Полейте с прясно изцеден лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар