Гювече Вегетариана

Гювече Вегетариана
Снимка: Веселина Константинова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Пропуснете този път мръвката и няма да сгрешите - ароматни и вкусни гювечета за вегетарианци"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. средни
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 3 бр. /жълти, зелени, червени/
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 100 г
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Нарежете на тънки филийки картофите, домата и лука. На дъното на гювече налейте олиото. Наредете картофите, домата и отгоре сложете лука и плочка сирене.

Овкусете със сол и полейте със зеленчуковия бульон. Похлупете гювечето и запечете в загрята фурна за 20 мин.

Извадете гювечето, поръсете с настърган кашкавал, наредете цветните чушки, като предварително сте ги почистили от семките и сте ги нарязали на колелца.

Чукнете яйцето и върнете гювечето обратно във фурната, без да затваряте с капака. Запечете до готовност на яйцето.

Гювечето Вегетариана е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Класика в жанра.
10.02.2019 04:45