Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кавърма»Вкусна кавърма с телешки език и шкембе

Вкусна кавърма с телешки език и шкембе

Вкусна кавърма с телешки език и шкембе
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Не просто вкусна, а най-вкусната кавърма, който сме опитвали"

Необходими Продукти

  • телешки език - 500 г сварен и обелен
  • шкембе - 300 г варено
  • гъби - 1 бурканче мариновани
  • масло - 100 г
  • моркови - 2 бр. средни
  • лук - 500 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в олиото докато омекне. Прибавете обелените и нарязани на ситно моркови и домати.

Прибавете гъбите и нарязания телешки език на парчета. Овкусете със сол и червен пипер. Разбъркайте и отстранете от огъня.

В отделен съд загрейте маслото и добавете нарязаното и сварено шкембе. Задушете го за кратко.

В подходяща тава изсипете двете смеси, налейте 1 к. ч. топла вода. Запечете кавърмата, докато остане на мазнина.

Готовото ястие поръсете с черен пипер.

Вкусната кавърма с телешки език и шкембе е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: