Рибена супа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Рибена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"ГотвачБГ съветва Подберете няколко вида риба, за да получите най-вкусната рибена супа"

Необходими Продукти

  • риба - филе 600 гр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • гъби - 15 бр.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • дафинов лист
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на порции и се маринова в лимоновия сок и сол.

Лукът се задушава в олиото и се оцветява с доматеното пюре. Задушава се още 5 мин. прибавят се нарязаните домати, гъбите и дафинов лист. Залива се с врелия зеленчуков бульон и се вари 15 мин., пуска се за 10 мин. и рибата.

При сервирането се поръсва с магданоз и копър нарязани на ситно. Прибавят се по 1 парче лимон и нарязаните на ситно краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
40
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Никола Върбанов
Никола Върбанов
Може и кисели домати да сложиш.
03.12.2009 18:59