Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Ориз със сушени сливи в гювече

Ориз със сушени сливи в гювече

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Ориз със сушени сливи в гювече
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ароматен постен ориз със сушени сливи, чийто вкус ще помните дълго, след като сте го изяли"

Необходими Продукти

  • ориз - около 200 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 - 4 бр. зелени и червени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сушени сливи - 15 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • бульон - около 600 мл (пилешки или зеленчуков)
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко мазнина запържете лука и чушките. Добавете ориза и след 1-2 минути прибавете пюрето и подправките.

Налейте бульона и добавете сушените сливи. Оставете ястието да заври.

След като поври няколко минути, го свалете от котлона и разпределете в гювечетата.

Печете на 200 градуса около 15 минути или докато оризът стане готов.

Извадете и всяко гювече поръсете с настърган кашкавал.

Оризът със сушени сливи в гювече е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: