Мусака с тиквички, гъби и ориз

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
03/10/2016
"Знаете ли как се прави мусака, но без картофи и кайма? Ето как!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 417
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите на дребни парчета. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Тиквичката я нарязваме също на дребно. Загряваме малко олио в тиган.

Позапържваме парченцата гъби. Запържваме лука в друг тиган в малко олио. Добавяме нарязаните тиквички и малко вода и задушаваме.

Почистваме ориза и го измиваме. Прибавяме измития ориз и разбъркваме добре. Оризът трябва да стане прозрачен. Подправяме на сол и черен пипер на вкус. Добавяме гъбите.

Заливаме с 4 ч.ч гореща вода. Нарязваме копъра на ситно и го прибавяме и него. Разбъркваме отново. Изливаме в тавичка. Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса. Когато стане почти готово си правим заливката.

В друга купичка разбиваме яйцата с киселото мляко. После добавяме брашното и щипка сол. Разбъркваме заливката. Изливаме я върху мусаката и печем до пълна готовност.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар