Начин на приготвяне
Нарязваме гъбите на дребни парчета. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Тиквичката я нарязваме също на дребно. Загряваме малко олио в тиган.
Позапържваме парченцата гъби. Запържваме лука в друг тиган в малко олио. Добавяме нарязаните тиквички и малко вода и задушаваме.
Почистваме ориза и го измиваме. Прибавяме измития ориз и разбъркваме добре. Оризът трябва да стане прозрачен. Подправяме на сол и черен пипер на вкус. Добавяме гъбите.
Заливаме с 4 ч.ч гореща вода. Нарязваме копъра на ситно и го прибавяме и него. Разбъркваме отново. Изливаме в тавичка. Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса. Когато стане почти готово си правим заливката.
В друга купичка разбиваме яйцата с киселото мляко. После добавяме брашното и щипка сол. Разбъркваме заливката. Изливаме я върху мусаката и печем до пълна готовност.