Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с тиквички, гъби и ориз

Мусака с тиквички, гъби и ориз

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Мусака с тиквички, гъби и ориз3 / 3
03/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Знаете ли как се прави мусака, но без картофи и кайма? Ето как!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • печурки - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 малка щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите на дребни парчета. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Тиквичката я нарязваме също на дребно. Загряваме малко олио в тиган.

Позапържваме парченцата гъби. Запържваме лука в друг тиган в малко олио. Добавяме нарязаните тиквички и малко вода и задушаваме.

Почистваме ориза и го измиваме. Прибавяме измития ориз и разбъркваме добре. Оризът трябва да стане прозрачен. Подправяме на сол и черен пипер на вкус. Добавяме гъбите.

Заливаме с 4 ч.ч гореща вода. Нарязваме копъра на ситно и го прибавяме и него. Разбъркваме отново. Изливаме в тавичка. Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса. Когато стане почти готово си правим заливката.

В друга купичка разбиваме яйцата с киселото мляко. После добавяме брашното и щипка сол. Разбъркваме заливката. Изливаме я върху мусаката и печем до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: