Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запечено прясно зеле с пилешки бутчета

Запечено прясно зеле с пилешки бутчета

Запечено прясно зеле с пилешки бутчета
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Когато зелето е най-сочно и току що отсечено от полето, грехота е да не го сготвите с пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • пилешки бутчета - 6 бр
  • домати - 4 бр
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • червен пипер
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зелето на дребно и осолявате, леко намачквате с ръка и оставяте настрана.

Пилешките бутчета запържвате в повече олио, поръсвате от червения пипер и сипвате зелето с моркова, които сте нарязали на ситно.

Доливате вода и оставяте да къкри, когато поври сипвате нарязаните на ситно домати и оставяте отново да ври.

Когато омекне зелето прехвърляте в тава или плаке и запичате във фурната. Поръсвате с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: