Пълнен патладжан с кайма и ориз

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
43
6924
3
05/10/2016
"Пълнени вкусотии за гладници "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 677
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разполовете патладжана. Изрежете внимателно вътрешността на патладжана на кубчета, така че да се получат лодки. Посолете и оставете да се отцеди за около 30 мин.

През това време нарежете лука на едро, а чесъна - на ситно. Измийте под течаща вода ориза.

В дълбок тиган запържете лука, чесъна, моркова на кубчета, каймата, ориза и кубчетата от вътрешността на патладжана. Овкусете с подправките /сол, черен пипер, кимион и джоджен/ и добавете доматен сок.

В намазнена тавичка сложете така наречените лодки /патладжани/ и напълнете с плънката. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност /около 60 мин/.

Сервирайте със стръкче свеж магданоз. По желание може преди да извадите ястието, да поръсите с настърган кашкавал и запечете за още 10 мин.

Забележка: Ако ви останете плънка, използвайте я да напълните тиквички или чушки.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар