Закуски Охлювчета

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Закуски Охлювчета
Снимка: Veselina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ароматът на току що изпечени охлювчета за закуска ни събуди Да идваме ли?"

Необходими Продукти

  • брашно - 900 г
  • мая - 1 кубче за хляб
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр. за намазване
  • олио - за намазване на тавата
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Правим кладенче по средата си слагаме 1 ч.л. сол и олиото. Затопляме водата и в нея слагаме маята и захарта. Прибавяме и 2-3 щипки брашно. Оставяме да шупне маята.

После добавяме и нея в кладенчето. Замесваме се тестото. Оставяме го да втаса за 50 минути, като сме го покрили. Посипваме леко масата с брашното и разточваме правоъгълен лист с дебелина 1.5 см.

В купичка си разбиваме 3 бр. яйца с вилица. Натрошаваме си сиренето и слагаме и него вътре. Разбъркваме яйцата и сиренето.

Върху кората мажем със сместа от сирене и яйца. Нанасяме сирено-яйчената смес. Навива се на руло. Голямото руло се реже на парчета с равна големина.

Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Нареждаме рулата едно до друго с много малко разстояние. Оставяме да втасат охлювите за 40 мин. След като втасат, ги мажем с разбито яйце.

Печем на 200 градуса в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: