Начин на приготвяне
Пресяваме брашното. Правим кладенче по средата си слагаме 1 ч.л. сол и олиото. Затопляме водата и в нея слагаме маята и захарта. Прибавяме и 2-3 щипки брашно. Оставяме да шупне маята.
После добавяме и нея в кладенчето. Замесваме се тестото. Оставяме го да втаса за 50 минути, като сме го покрили. Посипваме леко масата с брашното и разточваме правоъгълен лист с дебелина 1.5 см.
В купичка си разбиваме 3 бр. яйца с вилица. Натрошаваме си сиренето и слагаме и него вътре. Разбъркваме яйцата и сиренето.
Върху кората мажем със сместа от сирене и яйца. Нанасяме сирено-яйчената смес. Навива се на руло. Голямото руло се реже на парчета с равна големина.
Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Нареждаме рулата едно до друго с много малко разстояние. Оставяме да втасат охлювите за 40 мин. След като втасат, ги мажем с разбито яйце.
Печем на 200 градуса в загрята фурна.