Патладжан с кайма

06/10/2016
"Един чудесен и вкусен начин да се сбогувате с диетата си с финес "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 907
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на дебели кгъгове, пържат си от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия.

В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата и периодично се разбърква. След като е готова, се добавя пюрето и солта. Разбърква се и се маха от котлона.

В тавичка, постлана с кухненска хартия, се слага по едно кръгче от патладжаните. Върху всеки патладжан се слага по една или две супени лъжици от каймата и кашкавала. Захлупва се с второ парче патладжан и процедурата се повтаря.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Може да се направят на повече слоеве.

Ако преди печене ги залеем със сос Бешамел и при сервиране добавим картофено пюре, се превръща в иделно основно ястие!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
Много вкусно и чудесно поднесено!
2
0
Елена Стефанова Йорданова
Много благодаря!
1
0