Постен спанак с ориз

06/10/2016
"Вкусно вегетарианско ястие за обяд - за стройна фигура и много настроение "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 716
  • Преглеждания за месеца447
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се почиства спанакът и се измива. Нарязва се на дребно заедно с обелената глава лук.

Загрява се олиото и задушаваме за кратко около 4-5 минути. Добавя се измит и отцеден ориз, запържва се за 2-3 минути.

Прибавя се червеният пипер, разбърква се и сипваме 4 ч.ч. вода. Овкусява се със сол на вкус и се добавя ситно нарязан джоджен.

Оставя се на тих огън да се вари до готовност на ориза. По желание спанакът с ориз може да се сервира с лъжица кисело мляко.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
11.03.2017 00:56
Вили , здравей!
Разрешавам си да кача още една снимка към тази тъй вкусна и лесна рецепта, разликата е само в това, че аз добавям моркови. Нищо повече. Благодаря!
0
0