Задушен ориз със свинско

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
44
21
44
07/10/2016
"Ето такива ястия харесваме - хем вкусни, хем се приготвят лесно "
Приготвяне7 мин.
Готвене20 мин.
Общо27 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 660
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 - 800 грама
  • ориз - басмати, 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 1 бр. кубче
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магдано - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме месото в две лъжици олио, изваждаме и в същата мазнина запържваме ориза.

Добавяме месото, водата, бульона, чушката, чесъна, магданоза.

Добавяме две лъжици олио и щом ястието заври, намаляваме на тих огън около 15 мин, като съдът е похлупен, изключваме котлона и оставяме съда похлупен още 5 мин.

Сервираме ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нина Иванова Иванова
Има несъответствие между заглавието (Задушен ориз на фурна със свинско месо) и приготвянето на ястието в рецептата. В приготвянето се посочва че на "на котлон" се пържи, задушава и тн.
1
0