Панакота с тиква и карамелизиран кокос

07/10/2016
"Вкусен десерт, който се приготвя лесно, но все пак иска време, за да стегне "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 187
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г обелена
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 200 г
  • желатин - 1 пакетче на Д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете тиквата до готовност. Пасирайте до гладка и хомогенна смес. Прибавете заквасената сметана и пудрата захар. Разбийте с миксер до пухкава смес.

Разтворете желатина по указания на пакета начин. Добавете го към крема и разбъркайте до хомогенност.

Готовата смес разпределете в подходящи форми.

Оставете панакотата да се желира за около 3-4 часа в хладилник.

Изсипете десерта в подходящ съд за сервиране, като предварително потопите дъното на чашките в гореща вода за кратко.

Гарнирайте с карамелизиран кокос.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар