Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с тиква и карамелизиран кокос

Панакота с тиква и карамелизиран кокос

Панакота с тиква и карамелизиран кокос
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусен десерт, който се приготвя лесно, но все пак иска време, за да стегне"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г обелена
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 200 г
  • желатин - 1 пакетче на Д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете тиквата до готовност. Пасирайте до гладка и хомогенна смес. Прибавете заквасената сметана и пудрата захар. Разбийте с миксер до пухкава смес.

Разтворете желатина по указания на пакета начин. Добавете го към крема и разбъркайте до хомогенност.

Готовата смес разпределете в подходящи форми.

Оставете панакотата да се желира за около 3-4 часа в хладилник.

Изсипете десерта в подходящ съд за сервиране, като предварително потопите дъното на чашките в гореща вода за кратко.

Гарнирайте с карамелизиран кокос.

Панакотата с тиква и карамелизиран кокос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: