Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с лапад, колбас и семена

Солен кекс с лапад, колбас и семена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Солен кекс с лапад, колбас и семена
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Солените кексове са универсалните печива - те са вкусна закуска, бърз обяд или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • колбас - 200 - 250 г
  • лапад - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата до пухкав крем. Прибавете млякото, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Разбъркайте хубаво и добавете ситно нарязания колбас и лапад.

Изсипете сместа в правоъгълна форма, застлана с хартия за печене.

Поръсете със семената и печете на 200 градуса около 35-40 минути. Оставете соления кекс да се охлади и нарежете.

По желание може да бланширате лапада и да добавите сирене или кашкавал.

Соленият кекс с лапад, колбас и семена е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
Много интересна комбинация. Ще се е получил хубав вкус с колбас и лапад. До сега не съм слагала лапад в кекс и ще изпробвам. Имам замразен, дали ще стане с него, защото все пак е и по мокър.
07.10.2016 10:18
1
Покажи всички подкоментари