Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържолки с гъби, грах и спанак

Свински пържолки с гъби, грах и спанак

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свински пържолки с гъби, грах и спанак
Снимка: Добринка Петкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вълшебна комбинация от свинско, грах и спанак, която ни допадна изключително много"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1 буркан
  • спанак - 100 г, замразен
  • гъби - 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки пържоли. Овкусете ги със сол, черен пипер и соев сос.

Подредете ги в тавичка, намазана с олио (тях също намажете) и ги запечете във фурната.

След 10-15 минути добавете нарязаните лук и моркови.

След като лукът смени цвета си, добавете гъбите, граха и спанака.

Налейте топла вода, добавете подправки на вкус и върнете обратно във фурната за още 35 минути или докато всички продукти се сготвят и остане на мазнина.

Извадете ястието и го поръсете с нарязан магданоз.

Свинските пържолки с гъби, грах и спанак са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: