Супа-пача по Шуменски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
443
1064
372
5
10/10/2016
"Чорба пача, приготвена от телешки крака - непременно опитайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 419
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки крака - 2 кг
  • ориз - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • бахар - 5 зърна
  • оцет - 20 мл
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краката се почистват добре и се слагат да врят в тенджера заедно с дафиновия лист, черния пипер и бахара.

Месото се сваля костите, нарязва се на парчета и се връща при прецедени бульон отново на котлона.

Прибавя се оризът и супата се оставя да ври още 15 минути, като накрая се застройва с яйцата, поръсва се с черен пипер и се подправя със счукания чесън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар