Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Рулца със зелен фасул

Рулца със зелен фасул

Рулца със зелен фасул2 / 2
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Не само вкусно, а изключително вкусно ястие, което ще накара гостите ви да говорят за него дълго, след като са го опитали"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • пушен бекон - 10 ленти
  • лук - 1 гл.
  • домат - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • олио
  • За сосa
  • бешамел - 500 мл
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • кашкавал - 30 г рендосан
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се разрязва на две по дължина и се сварява за петнайсет минути. Изважда се и се изцежда от водата.

В дълбок тиган с малко мазнина се запържва нарязаният на ситно лук. Добавя се обеленият и нарязан на кубчета домат.

Прибавя се счуканият чесън и се пържи на слаб огън около десет минути, като периодично се разбърква. Добавя се изцеденият зелен фасул и се посолява на вкус. Сместа се разбърква и се оставя на котлона още пет минути.

В отделна тенджерка се сипва Бешамелът. Когато тръгне да завира, се прибавят орехите, кашкавалът, щипка сол и щипка черен пипер. Бърка се до разтапяне на кашкавала и се маха от огънят. Взима се от зеленият фасул и се подрежда на снопчета.

Върху всяко снопче се слага от доматената салца и по средата с бекона се навива на рулца. Нареждат се в тавичка и се заливат със соса. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за десет минути.

Готовото ястие се поръсва с пресен копър!

Рулцата със зелен фасул са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: