Бърз тутманик без месене

galibobgalibob
Новак
1
11
18
13/10/2016
"Лесно може да замесите великолепен тутманика за закуска за цялото семейство "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72 374
  • Преглеждания за месеца1741
  • Преглеждания за седмицата86
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разтваря содата, докато шупне. Разбиват се 3 яйца. Към тях се добавят млякото със содата, олиото, натрошеното сирене (чубрица ако искате) и пресятото брашно.

Получава се средно твърдо тесто.В намазнена тавичка го разстиламе и намазваме с разбитото яйцеи поръсваме със сусам. Пече се на 180*C за около 30 мин. Проверете дали е изпечено със клечка за зъби. Вкусотия!

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
15.01.2019 21:35
Страхотен !!!
0
0