Пържено свинско месо с много лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
27/12/2019
"Ретрото отново е на мода, в кулинарията също "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 518
  • Преглеждания за месеца500
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 глави кромид
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • за гарнитурата
  • картофи - 700 г
  • лук - 3 стръка пресен
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на малки кубчета.

Слагаме в тиган и запържваме от всички страни. Добавяме една кафена чаша вода. Когато поизври малко водата, добавяме и нарязания на полумесеци лук.

Така се запържва, докато остане на мазнина. Поръсваме със черен пипер, чубрица и щипка червен пипер.

Готовото пържено свинско разпределяме в чинии и гарнираме със салата, приготвена от варени картофи, пресен лук и резен лимон.

Пърженото свинско месо с много лук е чудесно зимно ястие.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар