Сиренки- охлювчета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12 бр.
"Закуската вече се пече във фурната, а вие бързо си запишете рецептата, за да ви остане време да похапнете с нас"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 500 г
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • суха мая - 1 пакет
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • Плънка
  • сирене - 200 г натрошено
  • Заливка
  • масло - 60 г
  • олио - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладко мляко. Брашното се смесва със солта и захарта и се изсипва в подходяща купа. По средата се прави кладенче. Добавя се разбитото яйце, маслото и млякото с маята. Омесва се меко тесто и се оставя да почине 10-15 минути.

После от тестото се откъсват 12 равни топчета, всяко от които се разтяга на лента, широка около 3 пръста. Поръсват се с натрошено сирене, овалват се на пурички и се оформят на охлювчета. Нареждат се в леко намаслена тава, покриват се и се оставят да втасат около час и половина.

Маслото се разтопява заедно с олиото, оставя се да се охлади и се заливат вече втасалите охлюви.

Пекат се във фурна на 200 градуса за 15 минути, след което фурната се намаля на 180 градуса за още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: