Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Задушено свинско с картофи в гърне

Задушено свинско с картофи в гърне

Задушено свинско с картофи в гърне
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Рецепта за начинаещи гладници. Трябва ви само време и желание, за да приготвите тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме продуктите: измиваме, обелваме и нарязваме картофите, морковите, лука и чушката. Месото се нарязва на парчета.

Объркват се заедно с малко сол, червен пипер, черен пипер, брашно, вече нарязаните зеленчуци.

На дъното на гювеча поставяме месото и върху него обърканите вече зеленчуци и пасираните домати. Прибавяме олиото. Накрая заливаме с една чаена чаша вода.

Покриваме гърнето с капака, или ако нямаме, можем да го покрием с домакинско алуминиево фолио.

Готви се във фурна на около 200-220 градуса. По желание поднасяме задушеното свинско с нарязан на ситно магданоз.

Задушеното свинско с картофи в гърне се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: