Бял ориз със свинско месо

13/01/2020
"Бял ориз с свинско месо - вечната класика в кухнята "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 561
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме 2 лъжици олио, задушаваме лука и ориза, сипваме 2 литра вода и варим малко, като през това време настъргваме моркова и нарязваме чушката, слагаме ги и тях вътре.

Изсипваме буркана с месото вътре. После вземаме една тава и изипваме сместа в тавата, добавяме още малко вода.

Поръсваме с черен пипер и слагаме да печем, като овкусяваме със сол - 1 супена лъжица. Пече се 30 мин.

Като извадим ориза на фурна го поръсваме с нарязания магданоз. Белият ориз със свинско месо е много вкусен.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар