Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Градинарска яхния със свинско и арпаджик

Градинарска яхния със свинско и арпаджик

Градинарска яхния със свинско и арпаджик
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Обожаваме яхнии със свежи зеленчуци и крехко месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. (жълти)
  • арпаджик - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на кубчета и сложете в тенджера, като малко се позапържи сипете морковите, нарязания на ситно патладжан и чушките. Разбъркайте и добавете вода около 2 ч.ч.

Добавете и обеления арпаджик с нарязаните на ситно домати. Оставете да ври на тих огън, разбърквайте и опитвайте дали месото се къса.

Когато изври водата поръсете с магданоз и поднесете тази яхния.

Градинарската яхния със свинско и арпаджик е вкусна и ароматна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: