Сладкиш със смокини и ядки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
890
5
13/01/2020
"Отделете половин час вечерта и сутринта вашите деца ще ахнат от изненада!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото се разбиват жълтъците, захарта и 2 с.л. топла вода до побеляване. Добавяте брашното и разбърквате отново - получава се много гъста каша, почти тесто. Разбивате белтъците на твърд сняг и ги добавяте към сместа, като бъркате внимателно, на ръка, не с миксер.

Слагате какаото и ванилията, разбърквате още 2-3 пъти и изсипвате във форма за кекс с омазнени и посипани с брашно стени.

Използвайте по-малка форма, за да не стане тестото прекалено тънко, моята е с ширина 12 см на дължина 22 см. Пече се около 12 минути на 200 градуса във фурната.

След това слагате желатина в чашка с вода и го оставяте да набъбне. Разтопявате го на водна баня и го оставяте настрани.

Слагате млякото да се стопли на котлона и в него добавяте пудинга, предварително разтворен в 2-3 с.л. вода или мляко и 2 с.л. мед.

Разбърквате, докато кремчето се сгъсти и за да бъде достатъчно стегнато, накрая добавяте и половината желатин. Изливате върху изпечения блат и оставяте за няколко минути да се охлади.

Сладкото от смокини загрявате в тиган заедно с 1 с.л. мед и 1/2 ч.ч. вода и малко масло. Бъркате 2-3 минути, добавяте желатина и внимателно изливате върху сладкиша. Редите сурови ядки. Ядките може и да са предварително запечени на сух тиган.

Така ароматът им ще е много по-силен, но и се губят част от полезните им качества. Поднася се след поне 2-3 часа, за да стегне добре. Аз го правя вечер и за закуска плодовият сладкиш е готов.

Сладкишът със смокини и ядки е много сполучив.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар