Ориз по китайски с шунка и гъби

17/10/2016
Svetla
отSvetlaНовак2488
"Забравете за китайските ресторанти - ето как да си приготвите ароматен ориз по китайски вкъщи "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 087
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза под течаща вода. Сварете в подсолена вода до готовност. След като е готов, изцедете и измийте със студена вода. Разбийте леко яйцата, а моркова нарежете на тънки лентички.

В дълбок тиган загрейте олиото и сложете яйцата, разбъркайте и добавете зеленчуците, заедно с шунката, нарязана на кубчета. Запържете за 2-3 минути, прибавете ориза и запържете за кратко - 2-3 минути. По желание може да овкусите със соев сос.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар