Печено пълнено пиле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Печено пълнено пиле
Снимка: Сия Рибагина
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Не просто пълнено пиле, а истинска кулинарна фантазия, която ще ви накара да повярвате в любовта от първа хапка"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1300 г цяло
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • за плънката
  • зехтин - 2 с.л.
  • боб - 420 г зрял консерва
  • лук - 1 глава червен
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • свински гърди - 300 г
  • чушка - 1 бр. червена
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • лимон - 1 бр.
  • вино - 150 мл бяло
  • бульон - 150 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го намажете с кашичка от зехтина, сол, черен и червен пипер. Хубаво го натъркайте от всички страни. Направете плънката, като сложите в тиган зехтина, загрейте на котлона и добавете нарязаните на дребни парчета свински гърди. Гответе до златисто.

Почистете и нарежете на ситно двата вида лук, чесън и червена чушка. Добавете ги в тигана при месото и запържете до омекване на зеленчуците, отцедете консервата варен боб и го добавете в тигана.

Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Гответе минута и махнете от котлона.

Обърнете пилето с шията надолу, сложете плънката в отвора му, напълнете го хубаво. Почистете и измийте лимона много добре с четка под течаща гореща вода. С нож направете няколко бода по кората му, колкото да се надупчи леко и с него запушете отвора на пилето, така че да не излиза плънката.

Сипете в тавичка виното и бульона, поставете пилето и покрийте тавата с алуминиево фолио. Ако случайно ви е останала от плънката я сложете в тавата.

Загрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата. Печете пилето за час, след което извадете тавата, махнете фолиото и допечете още 15 минути до получаване на златист цвят на пилето.

Поднесете пълненото пиле, разделено на порции с част от плънката.

Рецептата за това Печено пълнено пиле е взаимствана от рецепта на Гордън Рамзи, като съм заменила някои от съставките за плънката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#180375
Потребител#180375
Опитах вместо с бяло с червено домашно вино. страхотно
30.11.2016 19:55
1
Покажи всички подкоментари
Angel Petrov
Angel Petrov
Само внимавайте какво пиле слагате, да не ви отиде зян целия труд! Бягайге далеч от необозначени разфасофки белнали се пилета по 2 кг., натъпкани със солен разтвор и антибиотици, от които остава количество колкото юмрук после и имат вкус на натриев бензоат
31.10.2016 16:32
Veselina
Veselina
Много добре изглежда. Браво!
19.10.2016 10:08
1
Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Страхотно предложение,както винаги !Браво, Сия!
18.10.2016 20:33
1