Начин на приготвяне
За форма 24 см.
Разбийте яйцата с млякото. Добавете брашното и бъркайте до хомогенна смес. Добавете щипка сол и изпечете 13 палачинки. В купа смесете изварата, сметаната, натрошеното сирене и желатина, приготвен според указанието.
Във форма с разкопчаващи се страни подредете 6 от палачинките в кръг, така че да се застъпват и краищата им да са 1/3 навън. На дъното поставете още една палачинка.
Намажете с част от крема и подредете нарязаните на кръгчета краставички. Похлупете с втора палачинка.
Намажете с крем и поръсете с царевицата. Поставете трета палачинка, намажете с крем и подредете кръгчета колбас/шпек. Сложете четвърта палачинка, намажете с крем и подредете кръгчета сварени яйца.
Сложете пета палачинка, намажете с крем и разстелете целите и разполовени чушки. Покрийте с шеста палачинка, намажете с крем и поръсете с настъргано сирене. Покрийте с последната палачинка и захлупете стърчащите краища.
Оставете солената торта да стегне в хладилника за няколко часа. Освободете тортата от ринга и я обърнете обратно в поднос. Намажете я хубаво с майонезата, поръсете с настърган кашкавал и украсете по ваше желание.
Солената торта с палачинки е готова.
Коментари