Пиле в хлебна кора

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
997
2
19/10/2016
"Майскорско изпълнение - ястие, създадено да впечатлява "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, разтворената мая, захарта, зехтина, солта и водата и замесете меко тесто. Намажете го обилно със зехтин, покрийте с кърпа и оставете в подходящ съд да втасва, докато удвои обема си.

В това време натрийте пилето отвън и отвътре със сол и черен пипер и сложете в корема му цели, необелени скилидки чесън, клонка розмарин, листа градински чай и един дафинов лист. Може да сложите от зелените подправки и чесъна и под крилата.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност и поставете пилето в центъра на кората. Загърнете внимателно първо от едната страна, после от другата, като гледате да подгънете краищата на тестото под пилето за по-голяма естетичност. Сложете в тава, застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята на 160 г фурна за 60-90 минути до готовност.

Правилото гласи, че на килограм месо се полага 1 час време за печене. Поднесете с гарнитура по избор!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар