Печен свински бут с мащерка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Печен свински бут с мащерка
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Идеалната вечеря, на която да поканите цялото си семейство"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1500 г
  • вино - 50 мл червено
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • мащерка - 2 щипки
  • розмарин - 1 щипка
  • бахар - 1 к.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и счукайте чесъна в хаванче с малко сол. Сложете зехтина, разбъркайте, добавете подправките. Сипете виното и разбъркайте цялата смес.

Вземете едно парче свински бут, сложете го в тава, намажете хубаво със получената смес, добре го натрийте с ръце и покрийте с домакинско фолио. Сложете в хладилника да се маринова за поне 6 часа.

Преди печене извадете месото от хладилника и оставете за 30 минути на стайна температура. Загрейте фурната на 180 градуса, сипете в тавата при месото една чаша бульон, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече.

Гответе 30 минути, след това намалете температурата на 160 градуса и печете час. Накрая махнете фолиото и допечете още 30 минути на 180 градуса. Печете до получаване на кафеникав цвят на месото.

Извадете месото и покрийте с фолио да се задуши за 15 минути, след това разрежете на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: