Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки изненади

Панирани пилешки изненади

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани пилешки изненади
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Порти пилешки топчета, с които бирата няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр.
  • кашкавал - 1 ч.ч.
  • сирене - 125 г, крема
  • царевица - 2 - 3 с.л., консерва
  • кисели краставички - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. червена
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • яйце - 1 бр.
  • бира - 1 - 2 с.л.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го задушете в малко олио. Оставете да изстине и го накълцайте на ситно.

Към него добавете настъргания кашкавал, сиренето, царевицата, нарязаната на ситно чушка, кисела краставичка и подправките.

Размесете добре и с навлажнени ръце, оформете малки топчета. Разбийте яйцето с бирата, щипка сол и пипер.

Панирайте топчетата първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

Изпържете в сгорещена мазнина до златисто. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и сервирайте с гарнитура по избор.

Тези пилешки хапки може да направите винаги, когато ви остане от печеното пиле или пържоли.

Само прибавяте продукти по избор (крема сиренето е задължително) и хапките са готови.

Панираните пилешки изненади са много вкусни.

По идея на Диана Димитрова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: