Апетитни пилешки пържолки с доматен сос

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
21/10/2016
"Крехки и ароматни пържоли със сос, които буквално ни взеха ума "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 082
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купича зехтина, сол, черен и червен пушен пипер и разбъркайте. Начукайте леко през фолио пилешките пържолки и ги намажете със тази смес. Намажете металната скара на фурната с малко зехтин.На дъното на фурната сложете тава и сипете чаша вода.

Наредете пържолките върху скарата, сложете във фурната на най-високото ниво и включете на грил функцията. Запечете пържолките до златисто, като внимателно ги обърнете и от другата страна. Мазнината от печенето ще се стича в тавата отдолу, а водата от нея ще се изпарява и ще направи месото крехко и сочно.

През това време направете соса, сложете в дълбок тиган зехтин, почистете лука и нарежете на дребно, сложете в тигана и запържете до омекване. Нарежете доматите на дребни кубчета и ги добавете. Чушките сложете цели изпечени или ги нарежете на лентички.

Разбъркайте, гответе 5 минути и добавете доматите консерва, счукайте чесъна и подправете на вкус. Разбъркайте и гответе до изпаряване на течността. Извадете готовите пържоли, сложете в соса, оставете няколко минути и махнете от котлона.

Може да поднесете и като отделни части - пържола и сос.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Аз добавям и морков към доматения сос, става също вкусно. Изглеждат доста апетитно тези пържоли. Огладнях-:)
0
0