Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с ориз и зеле

Свинско с ориз и зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Свинско с ориз и зеле
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Класическо ястие, чиито аромат ще ви накара да се облизвате"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • зеле - 500 г кисело
  • лук - 1 глава кромид
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • свинско месо - 600 г
  • червен пипер - 1 ч.л
  • бульон - 3 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 1 силидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, сложете в тенджера малко зехтин и запържете до златисто от всички страни. Извадете месото в чиния. Нарежете лука и чесъна на дребно, сложете ги в същата мазнина и гответе до омекване.

Нарежете зелето на дребно, стиснете го с ръце и отцедете добре от течността. Добавете го в тенджерата и разбъркайте. Подправете със червен, черен пипер, малко сол ако е необходимо и един дафинов лист.

Измийте ориза в цедка под течаща студена вода, сложете го в тава, добавете месото, подправете със подправките на вкус и сипете сместа със зелето. Разбъркайте, сипете бульона и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: