Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Картофена яхния с кокошка

Картофена яхния с кокошка

Картофена яхния с кокошка
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Яхнията си е яхния, но когато е приготвена с домашна кокошка, е най-вкусното нещо, което може да си представите"

Необходими Продукти

  • кокошка - 500 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • домати - 2 бр.средно големи
  • лук - 2 глави средно големи
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 1500 мл от кокошка
  • сол
  • черен пипер
  • чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително кокошката. Обезкостете я. Задушете ситно нарязания лук в олиото, добавете нарязания морков и чушка.

Разбъркайте и добавете нарязаните на кубчета картофи. Добавете червения пипер и месото от кокошката.

Настържете домата и го прибавете към останалите продукти. Овкусете със сол и черен пипер.

След като зеленчуците омекнат и се задушат, налейте топлия бульон. Оставете ястието да къкри на тих огън.

Разтворете брашното в малко вода, до получаването на кашичка. Прибавете я към яхнията, за да се сгъсти.

Готовото ястие гарнирайте с магданоз. Картофената яхния с кокошка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много обичам такива яхнийки, супер е
23.10.2016 09:38