Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пухкав грахам хляб

Пухкав грахам хляб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пухкав грахам хляб
Снимка: Renkata
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 400 г Грахам
  • брашно - 100 г бяло
  • мая - 1/2 кубче, жива
  • вода - 300 мл топла
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко от водата и се оставя така 15 минути. След това се добавя към брашното. Слагат се останалото количество вода и други продукти.

Всичко се разбърква, като целта е да се получи гладко тесто. То се оставя да втаса 40 минути. След това се омесва още веднъж. Разполага се в леко намазнена тавичка и най-отгоре по него се правят няколко леки разреза.

Вкарва се в загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 30-40 минути. Накрая се изважда и се напръсква с вода. Покрива се с кърпа за известно време и после се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: