Пържоли с гъби на тиган

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
24/10/2016
"Сочни пържоли с гъби и картофи, с които да се нагостите сладко-сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 937
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте през фолио пържолките така че да ги изтъните леко. Поръсете с черен пипер. Сложете тиган на котлона и загрейте. Сложете маслото и сипете зехтина, щом се загрее, сложете месото.

Оставете да се запържи за няколко минути от едната страна, след това обърнете от другата страна. Като ги обърнете, сложете в тигана стрък мащерка, посолете и смачкайте скилидка чесън без да я белите. Пуснете и нея в тигана, тя ще овкуси месото и ако я сложите необелена няма да прегори.

Гответе пържолите до златисто, сипете виното, изстържете залепналите вкусотии от месото по тигана, намалете котлона на средна температура, оставете минута да се изпари алкохола и затворете с капак. Задушете месото за 5 минути, след което махнете капака и оставете до пълното изпаряване на течността.

Когато месото остане на мазнина, махнете клончето мащерка и чесъна, те няма да ви трябват повече. Извадете пържолите и оставете настрана.

Нарежете гъбите на по едро и сложете в същата мазнина. Запържете до златисто, добавете лъжица брашно, разбъркайте и сипете сметаната и млякото. Оставете да клокне и гответе до сгъстяване на соса.

Ако го сгъстите прекалено може да добавите още малко прясно мляко. Върнете пържолките във соса, поръсете със сол и черен пипер и махнете от котлона. Поднесете с картофи и няколко маслинки за разкош.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Maria Petrova
Maria Petrova
12.01.2017 18:06
Вместо картофи, аз добавих карамелизиран лук. Получиха се крехки пържолки. Благодаря Ви за рецептата
1
0