Телешки рулца със зелен боб и картофено пюре

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
492
6k
1k
1k
3
23/12/2019
"Не просто ястие, а истинско произведение на изкуството, което впечатлява с визия, аромат и вкус "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Руладини

Начин на приготвяне

Почистете зеления боб и го сварете до омекване в подсолена вода. Прецедете и оставете настрана.

Овкусете със сол и черен пипер телешките пържолки. Вземете снопче от зеления боб и го поставете в началото на всяка пържола. Всяка пържола завийте на стегнато руло и забодете с клечка за зъби, за да не се развие при готвенето.

Посипете рулата с брашно и ги оваляйте добре. В удобна тенджера или дълбок тиган излейте 1 к.ч. зехтин. Сложете обелените скилидки чесън и набрашнените рулца. Запържете ги от всички страни.

Излейте бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохола и налейте зеленчуковия бульон.

Покрийте съда с капак и гответе рулцата 15-20 мин.

Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сложете ги в тенджерка, покрихте с вода (около 2 пръста над нивото на картофите), посолете и сварете до омекване.

Прецедете и намачкайте с преса за картофено пюре. Сложете бучката краве масло в топлото пюре и няколко с.л. прясно мляко. Объркайте пюрето добре. Не използвайте миксер, с него топлото пюре става глетаво.

Сварете морковите до омекване в леко посолена вода. Нарежете ги на лентички.

В подходяща чиния направете розички от пюрето, сложете върху него телешките рулца, а отстрани останалия зелен боб и морковите. Полейте всичко със соса от задушаването на руладините.

Поднесете Телешките рулца със зелен боб и картофено пюре веднага!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар