Телешки рулца със зелен боб и картофено пюре

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак208292091
25/10/2016
"Не просто ястие, а истинско произведение на изкуството, което впечатлява с визия, аромат и вкус "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2 порции
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеления боб и го сварете до омекване в подсолена вода. Прецедете и оставете настрана. Овкусете със сол и черен пипер телешките пържолки. Вземете снопче от зеления боб и го поставете в началото на всяка пържола. Всяка пържола завийте на стегнато руло и забодете с клечка за зъби, за да не се развие при готвенето.

Посипете рулата с брашно и ги оваляйте добре. В удобна тенджера или дълбок тиган излейте 1 к.ч. зехтин. Сложете обелените скилидки чесън и набрашнените рулца. Запържете ги от всички страни. Излейте бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохола и налейте зеленчуковия бульон. Покрийте съда с капак и гответе рулцата 15 -20 мин.

Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сложете ги в тенджерка, покрихте с вода (около 2 пръста над нивото на картофите ), посолете и сварете до омекване. Прецедете и намачкайте с преса за картофено пюре. Сложете бучката краве масло в топлото пюре и няколко с.л. прясно мляко. Объркайте пюрето добре. Не използвайте миксер, с него топлото пюре става глетаво.

Сварете морковите до омекване в леко посолена вода. Нарежете ги на лентички.

В подходяща чиния направете розички от пюрето, сложете върху него телешките рулца, а отстрани останалия зелен боб и морковите. Полейте всичко със соса от задушаването на рулцата.

Поднесете веднага!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар